Droombaan: Noorderlicht spotten in Finland

Het Noorderlicht in Finland, iets wat ik begin dit jaar helaas niet heb kunnen zien. De Noorderlicht app van gaf wel aan dat er Noorderlicht te zien was, maar helaas het was bewolkt.
Natuurlijk moet je niet naar Finland gaan om alleen het Noorderlicht te kunnen zien, dan kom je bedrogen uit. Hetzelfde als je walvissen wilt gaan spotten in Noorwegen, je moet geluk hebben!

Vervolgens reis je weer terug naar Nederland en ja hoor, een week later is het Noorderlicht goed te zien, en hoe! Er was nog nooit zoveel Noorderlicht te zien als toen. Niks aan te doen, ik kom vast nog wel een keer in Finland.

Noorderlicht Spotten in Finland

Werken als Noorderlichtspotter in Finland

Mijn vriendin appte mij vanochtend, overdag “thuis” werken in Rovaniemi en ’s nachts Noorderlicht spotten! Ja duh, wie zou dat nou niet willen?
Maar het was geen grap! Arctic SnowHotel & Glass Igloos zijn op zoek naar een Noorderlichtspotter om hun Aurora Alarm-service te verbeteren!

Stel je voor, terwijl de gasten heerlijk liggen te slapen in hun Hotel of Iglo ben jij de hele nacht buiten om de lucht in de gaten te houden. Zodra je ook maar een klein begin ziet van het Noorderlicht, met je blote oog of met de camera kan je door middel van een wekker die bij de gasten op de kamer staat de gasten wekken.

Vervolgens ga je met de gasten naar buiten waar zij de groene dans kunnen meemaken. Dit is een hoogtepunt van de reis voor de meeste gasten, maar jij doet dit 4 maanden lang elke nacht!

Je hebt werktijden van ongeveer 7 uur en je dient goed Engels te kunnen spreken en natuurlijk een nachtje te kunnen doorhalen. Niet geheel onbelangrijk, je moet wel het Noorderlicht kunnen herkennen… De volledige vacature kun je hier (in het Fins) vinden.

Klein nadeel, je moet wel voor je eigen appartement zorgen. Wellicht via Voigt-Travel? Het Hotel ligt ongeveer 27km bij het centrum van Rovaniemi vandaan.

Noorderlicht Finland

Geïnteresseerd?

Het gaat om een functie van ongeveer 37 uur per week, je bent werkzaam van december tot en met april. Solliciteren kan maar tot en met 11 september 2016 (dus weer er snel bij), door een mail te sturen naar info@arcticsnowhotel.fi

Met een beetje geluk sta jij eind dit jaar elke nacht in de vrieskou naar de lucht te kijken en daarvoor ook nog eens betaald te krijgen!

Bron: Natgeotraveler.nl Foto’s: Arctic SnowHotel & Glass Igloos.

Heb jij het Noorderlicht al gezien?

Ik ben erg benieuwd naar je foto’s! Je kan ze sturen naar info@mrporo.nl.