Even geen controle

“Wat?! Hoe kan dat?!” was mijn reactie toen ik hoorde dat de stoelen op de vlucht naar de Lofoten niet gereserveerd waren en ook niet meer beschikbaar waren.

We stonden op het punt om te gaan eten en ik kreeg direct een brok in m’n keel. “Welke stoelen zijn dan nog wel beschikbaar? Hebben ze geen fout gemaakt?”.
Ik belde met Transavia, maar helaas hebben we blijkbaar zelf een fout gemaakt en de reservering niet afgemaakt.

Even geen controle

Nu moesten we nieuwe stoelen gaan reserveren, normaal reserveer ik de stoelen rechts voorin. Daar heb je iets meer ruimte en zie je niet alle rumoer van al die zenuwachtige mensen voor je.
De eerste beschikbare stoelen waren op rij 5, dit waren normale stoelen en dus niet veel beenruimte. Een paar jaar geleden heb ik met Ryanair naar Londen gevlogen op de tweede rij, dit was voor een uurtje wel te doen. Maar fijn was anders…

Wat vind ik nou fijner? Zo min mogelijk mensen voor me maar wel minder beenruimte? Of wat meer mensen voor mij maar toch die extra ruimte? Dan zou ik bij een nooduitgang moeten gaan zitten. Voorwaarden; je mag geen vliegangst hebben.

Heb ik vliegangst? Ik ben niet bang dat er wat met het vliegtuig gebeurd, dan heb ik toch geen vliegangst?

Ik zie mijn vakantie ineens een stuk dichterbij komen en de avonturen die ik op de Lofoten wou beleven voelen wat zwaarder. Laten we eerst maar even gaan eten…

Ik merk dat ik enorm baal en dat ik ook wel wat angstig ben maar dat het niet de overhand neemt. Ik heb op dit moment niet de controle om mij zo fijn mogelijk te voelen in het vliegtuig. Is dat erg? Nee, het vliegtuig land vanzelf weer en kan er na een paar uurtjes ook weer uit. Ja maar… Wat als… Ik in het vliegtuig een paniekaanval krijg?

Die had je dan ook kunnen krijgen als je voorin was gaan zitten en al krijg je die. Wat dan nog? Je lichaam denkt dat er gevaar dreigt, maar rationeel weet je dat er eigenlijk niks aan de hand is. (makkelijker gezegd dan gedaan). Terwijl ik dit type krijg ik toch wel wat tintelingen in mijn handen.

Okey, vooruit. Boek maar de stoelen bij de nooduitgang, die extra boonruimte vind ik toch wel fijn. Ik ben niet bang dat er wat gebeurd en mocht er toch wat gebeuren dan help ik graag.

Knoop doorgehakt, een warme vlaag gaat door m’n lichaam heen. Ik kan wel schelden tegen mijn lichaam…

Even geen controle