GPS Wandeling Hoge Veluwe 14km

Een stevige GPS wandeling op een druilerige zondag om de GPS functionaliteit van de Suunto Ambit3 Peak uit te proberen. Aangezien ik ook graag op de Hoge Veluwe kom heb ik via GPS Visualizer een route uitgestippeld over het gebied van de Hoge Veluwe en ben deze gaan lopen.

GPS Visualizer

GPS Visualizer is een website waar je GPS bestanden kan importeren om te bekijken, maar het is ook mogelijk om hier zelf routes te maken. Het is zowel mogelijk om een route te maken d.m.v. Waypoints als een Track-route die je op je GPS-apparaat moet volgen.

Via de “Draw on map” functie ben ik een route gaan uitstippelen. Je hebt verschillende kaarten die je kan inladen zodat je kan zien waar je de route neerzet. Ik heb gebruik gemaakt van de Google Hybrid kaart en de World Topo (ESRI) kaart.

Bij het “tekenen” van de route wordt er automatisch berekend hoeveel kilometer de route is. Ik wou een route tekenen van rond de 15 kilometer, erg handig dus, zo kon ik een inschatting maken wanneer ik de route weer terug moest tekenen.

Nadat je de route klaar hebt heb je de mogelijkheid om de route te exporteren als GPX bestand. Dit bestand kan vervolgens worden geïmporteerd op je GPS apparaat.

GPS wandeling

Aangezien op 1 januari 2016 de wandelpaden op de Hoge Veluwe zijn veranderd had ik de nieuwe wandelkaart nodig, ik kon niet blind af gaan op de paden die de kaart online aangaf. Let hierbij op als je zelf een route gaat uitstippelen op de Hoge Veluwe, veel paden zijn afgesloten en mag je dus ook niet in.

Omdat ik voornamelijk de GPS functie van mijn Suunto Ambit3 Peak wou uitproberen heb ik verschillende gebieden van de Hoge Veluwe meegepakt.
Ik ben gestart vanaf het bezoekerscentrum, vervolgens ben ik richting het Koeverbos gelopen waar ik rechts het Pampelse Zand ben opgegaan. Aan het eind van dit pad heb je aan de rechterkant het Kröller-Müller Museum, hier ben ik rechtdoor gegaan richting de Plijmen. Bij de Plijmen heb ik een korte bocht gemaakt weer terug richting het Pampelse Zand, waar ik vervolgens aan de andere kant weer overstak dan ik op de heenweg had gelopen. Vervolgens liep ik via het Koeverzand richting de Wolfskuilen waar ik bij het water een broodje heb gegeten. Bij het Deelense Veld ben ik links het bos in gegaan richting het Bunterbos, vanaf het Bunterbos langs de Bunt richting de Heidebloem waar ik een bocht heb gemaakt richting de Koekoek. Ik ben zelf niet zo gecharmeerd van het Jachtslot, deze heb ik dan ook vermeden en ben via de Wetweg het Otterlose Zand op gegaan. Wat mij weer terugleidde richting de Koperen Kop.

Het was een mooie GPS wandeling waarin je in verschillende gebieden loopt, zowel bos, moeras als een stuk zandverstuiving. Ik heb helaas geen dieren gezien, naja.. Toen ik bij het bezoekerscentrum aankwam lagen er twee reeën onder een boom rustig te herkauwen. Nadat ik de auto stopte en een stukje terugreed bleven ze ook rustig liggen, mijn camera lag helaas achterin dus ben ik doorgereden.

Ik ben niet veel mensen tegengekomen op deze route, de paden die ik heb bewandeld waren allemaal toegankelijk, al zat ik niet altijd recht op de GPS route.

Hieronder is een visualisatie van de route te zien. Wil je deze GPS route ook lopen? Laat een berichtje achter, ik zal je het GPS bestand doorsturen.

Foto’s van de wandeling

Natuurlijk had ik mijn camera meegenomen, het was niet een erg mooie dag maar af en toe kwam het zonnetje toch even door. Hieronder een paar foto’s van tijdens de wandeling.

[foto-gallerij]

 

2 reacties

  1. We moeten binnenkort nog een keer zo’n wandeling plannen! 😉 Ondanks de regen en de wind toch een gave wandeling!

Reacties zijn gesloten.