Grote bomen in Cathedral Grove

Ik zit samen met Annemarie in de camper, we staan op een camping vlakbij Campbell River. Het vuurtje buiten brand nog lekker. We hebben vandaag weer een mooie dag gehad, het begon frisjes in de ochtend maar uiteindelijk hadden we het behoorlijk warm.

We staan op een campsite tussen enorm hoge bomen. Ook hier hebben we weer een vuurbak en een eigen picknick-tafel. We zullen hier twee dagen staan aangezien we morgen een lange excursie gepland hebben.

Cathedral Grove

Na het verlaten van de campsite in Whiskey Creek rijden we richting Tofino, op deze weg is het beroemde Cathedral Grove te vinden. Een overblijfsel van het oerwoud wat hier honderden jaren geleden nog stond, de bomen die hier nu nog staan zijn ongeveer 800 jaar oud.

Aangekomen bij de parkeerplaats hebben we geluk dat er nog een plekje over is, een camper achter ons moet wachten tot er iemand weggaat. Oftewel het is best druk!

Terwijl we onze spullen bij elkaar pakken komt er een Duits stel op ons af. Ze vragen aan ons of we nog richting Nationaal Park Banff gaan. Wat inderdaad zo is. Ze hebben daar berenspray overgenomen van andere mensen en hebben het nu niet meer nodig, of wij het willen overnemen? Ik was in het begin wat argwanend maar toen ik de spray zag was ik overtuigd. Voor een koopje zijn we nu tenminste voorzien van berenspray, nu alleen nog even oefenen!

Bij Cathedral Grove is een pad te belopen die je langs vele grote en oude bomen brengt. Een mooie wandeling waarbij je wel goed moet kijken welk pad je moet nemen, ze zijn hier niet erg van de bebording. Wel wordt er veel uitleg gegeven over de bomen en de planten. Zo staat er onder andere een plant dat lijkt op de Douglas, alleen heeft deze flinke stekels op zijn blad zitten, de Devils Club.

Tussen alle bomen door zijn prachtige plaatjes te zien, van mossen die over takken hangen tot holtes in bomen waar je met 10 man in kan staan. Zo ook de grootste en oudste Douglas boom. Helaas vindt er ook vandalisme plaats, zo is er een boom die in brand is gestoken en niet meer te redden was. Ze hebben de onderkant laten staan, je ziet de brandresten nog zitten (van 35 jaar terug), een boom van 5 meter doorsnee…

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

Cathedral Grove

 

Little Qualicum Falls

Nadat het ons is gelukt om weg te rijden van de parkeerplaats (achteruit de weg op rijden), rijden we een stuk terug richting Whiskey Creek. Op de heenweg zagen we een afslag met Little Qualicum Falls en hadden hier eerder wat over gelezen. Aangekomen op de parkeerplaats was het eerst tijd om te lunchen. En wat doe je als je een grote camper hebt waar je makkelijk binnen kan dineren? Buiten lunchen natuurlijk!

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

We kunnen kiezen uit twee watervallen, de Upper Falls en de Lower Falls. We kiezen voor de Upper Falls en volgen het pad. Vanaf de parkeerplaats kon je de waterval al horen storten en al vrij snel krijgen we de Upper Falls ook te zien. Het is niet een erg bijzondere waterval, maar het pad eromheen maakt het wel een leuke wandeling. Je kan volledig om de waterval heen lopen namelijk. Het blijft wel een gaaf gezicht om al dat water naar beneden te zien bulderen en de spetters die daarvan omhoog komen.

We lopen een brugje over en kunnen door het bos verder richting de Lower Falls. Het is eigenlijk meer een lange wildwaterbaan waar je echt niet in terecht wil komen dan een grote waterval. Maar dat maakt het er niet minder mooi op. Het water is mooi blauw en helder. Over en naast het water liggen allemaal omgevallen bomen, bomen die zijn meegesleurd door de stroming en uiteindelijk ergens blijven haken.

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

Little Qualicum Falls

We zijn ondertussen alweer een tijdje onderweg en het wordt tijd om richting onze eind bestemming van vandaag te gaan. Campbell River.

Oceanside Route Highway 19A

Campbell River is zo’n 120km verder naar het Noorden. We kunnen kiezen tussen de snelweg en de Oceanside Route Highway 19A. Deze weg staat aangeschreven als een mooie weg langs het water. Uiteraard nemen we deze route!

Whiskey Creek

Aangekomen bij het water zien we overal rook, we schrikken meteen en bedenken ons dat nog niet zolang geleden hier veel bosbranden zijn geweest. Het gekke is alleen dat de rook op sommige plekken ineens weg was en het rook totaal niet naar brand. Uiteindelijk komen we erachter dat het erg plaatselijke dichte mist is die vanaf het water het land op komt, een paar kilometer verder zien we de dichte mist alleen nog maar boven het water hangen.

De route is erg mooi en gaat helemaal niet veel langzamer dan de normale snelweg. Totdat we in een file terechtkomen. Blijkbaar is er een ongeluk gebeurd want een takelwagen haalt ons aan de rechterkant in. De file duurt ongeveer 20 minuten en hierna rijdt het gelukkig een stuk vlotter door.

We rijden langs verschillende kustplaatjes waarbij je uitzicht hebt op het vaste land en het water ertussen. Prachtig uitzicht maar tijd om te stoppen hebben we op het moment niet. We waren nog een paar boodschappen vergeten dus gaan nog even op zoek naar de Walmart.

 

Parkside campground in Campbell River

We zijn aangekomen in Campbell River op onze camping “Parkside”. Een enorm bos met lange bomen, veel bomen! We krijgen een plek toegewezen en rijden met de camper langs andere plaatsen. Het is niet erg druk, de campsite zal vanaf aanstaande zondag ook al sluiten voor dit seizoen.

Onze plek is een drive-trough plaats, wat betekend dat je niet moeilijk hoeft te doen met achteruit in-parkeren. De camper staat! De motor nog even laten draaien om de slide-out naar buiten te doen.

Dit gaat niet goed, om de een of andere reden blijft een kant van de slide-out stilstaan, we proberen het een paar keer en geven het op. Ook CanaDream is niet meer te bereiken, dan morgen maar even bellen en het voor nu zo laten.

Ik maak buiten het vuur aan terwijl Annemarie het eten klaarmaakt. Na het eten zitten we samen gezellig bij het vuur te genieten. Het is enorm helder en de maan zal een deze dagen vol zijn.

Parkside campground Campbell River

Parkside campground Campbell River

Parkside campground Campbell River

Tot morgen!

Bekijk hier alle berichten van onze reis in Canada.