Huis op wielen

Het is ochtend en hebben heerlijk geslapen en ontbeten. Naar buiten kijkend zien we andere campers staan waarin de bewoners nog slapen. We staan op Whiskey Creek Campground, omringd door bomen van wel 30 meter hoog. Geluiden van vogels die ik nog nooit heb gehoord. We maken ons klaar voor een nieuwe dag, maar eerst een nieuw blogje.

Bloggen in Canada

Bloggen in Canada

 

Camper ophalen

Na een goede nachtrust waarbij we allebei wel wakker zijn geworden en eigenlijk gewoon “wakker”  waren zijn we klaar om te vertrekken. We hebben lekker kunnen ontbijten met een paar stukken vers fruit, melk en koffie.

We worden opgehaald door een transfer van CanaDream, de organisatie waarbij we een camper huren. Terwijl we staan te wachten in de lobby van het hotel maken we een praatje met twee Amerikanen uit Chicago die een dagje naar Victoria gaan. Ze vertellen hoe erg ze het vinden dat Trump president is geworden en dat ze het zo erg vinden dat je niet meer veilig naar Parijs kan gaan.

Daar was de transfer, een omgebouwde camper wat nu een busje is. Hup koffers achterin en plaatsnemen, er zit al een stel Duitsers in het busje. We zien nog wat van de buitenwijken van Vancouver en gaan de snelweg op.

Transfer CanaDream

Na een halfuurtje rijden komen we aan bij het hoofdgebouw van CanaDream. Er staan tientallen campers te wachten op hun vakantiegangers. Er gaat meteen iemand met ons mee naar “onze camper”  om alles door te nemen. Dit duurt wel even…

MH-A CanaDream

 

Een echt huis op wielen

Ik had in mijn vorige blog al verteld dat we een grote camper zouden krijgen, nu viel de grote gelukkig wel mee. Maar het blijft een huis op wielen. Best spannend om mee te gaan rijden.

Na een inspectie en het doornemen van alle technische snufjes zijn we klaar om te gaan. Nog even naar het toilet en dan op zoek naar de Walmart!

Impressive Walmart

We gaan de weg op en Annemarie kijkt met mij mee hoe het rijden gaat, er zitten verschillende spiegels op de campers zodat je goed kan zien wat er achter je gebeurd. Het is echt wennen. Na de eerste bocht zie ik meteen water uit de camper komen. Blijkbaar heeft de medewerker van CanaDream de dop van de watertank er niet goed op gedaan. Na een korte stop rijden we weer door.

We zijn van plan om naar Vancouver Island te gaan, hiervoor moeten we met de boot. Maar aangezien we niks in “huis” hebben, eerst maar even wat boodschappen doen. Vlak voor de boot staat een Walmart. De grote supermarkt waar iedereen helemaal vol van is.

Ik ben zelf de E.Leclerc gewend in Frankrijk, de Walmart is iets groter maar komt aardig in de buurt. Het personeel is buiten gewoon aardig, maar dit is iets wat ons eigenlijk overal nu is opgevallen. De Canadese mensen zijn enorm aardig!

Walmart

 

Van Tsawassen  naar Nanaimo

Aangekomen bij de ferry moeten we duimen op nog een plekje, de vrouw die ons het ticket verkocht verwachtte dat we er wel op zouden kunnen omdat er vaak grote vrachtwagens zijn die te laat komen. Dus maar even wachten in de rij en ondertussen een lunch klaarmaken.

Tsawassen Ferry

Tsawassen Ferry

Tsawassen Ferry

Er wordt omgeroepen dat iedereen moet terugkeren naar hun auto en de eerste rijen beginnen te rijden.

Nu zijn wij aan de beurt! Langzaam volgen we de stoet met grotere wagens richting de boot. Op de boot worden we naar de zijkant geleidt, hier moet ik nog een scherpe bocht maken wat bijna fout gaat. De camper is hoger dan je door hebt en ik had bijna de voorste slaap cabine in puin gereden (een beetje overdreven…). De indeling lijkt erg op de boot naar Texel.

Ferry to Nanaimo

De boot vaart, nu konden we twee uurtjes ontspannen. We lopen naar boven en het valt ons op dat er maar weinig mensen zijn. Veel mensen blijven die twee uur in hun auto zitten, de andere blijven binnen in rijen zitten. Ja echt in rijen, het leek wel een wachtruimte in het ziekenhuis.

Wij lopen door naar het buiten deck, het zonnetje schijnt en het is een aangename temperatuur. Terwijl we varen zien we af en toe een andere boot langskomen en krijgen we de kans om mooie foto’s te maken. Jammer dat het wat heiig was, maar dat maakt het ook wel weer mysterieus.

Ferry Tsawassen Nanaimo

Ferry Tsawassen Nanaimo

Ferry Tsawassen Nanaimo

Ferry Tsawassen Nanaimo

Ferry Tsawassen Nanaimo

Ferry Tsawassen Nanaimo

 

De tocht duurt twee uur, dus ik heb de kans om even lekker bij te slapen in het zonnetje. Terwijl Annemarie haar dagboek aan het bijhouden is.

Ferry Tsawassen Nanaimo

Ferry Tsawassen Nanaimo

 

Whiskey Creek

We zijn weer van de boot af, op naar onze campground voor onze eerste overnachting in de camper. We hebben een campground gereserveerd in Whiskey Creek.

Whiskey Creek

De zon gaat langzaam onder wat zorgt voor mooie plaatjes! Als we bij de Campground aankomen is de zon al onder en begint het snel donker te worden. We krijgen een plek toegewezen en met behulp van Annemarie lukt het mij om achteruit in te parkeren. De camper staat!

Terwijl Annemarie tassen aan het uitpakken is kook ik en na het eten maken we buiten nog een vuurtje aan. We konden hout halen bij de eigenaresse. Bij elke camper plek staat een grote ton waarin je vuur mag maken. Na twee uurtjes bij het vuur te hebben gezeten gaan we lekker naar bed. Wat ligt dat bed lekker! En wat een heerlijke geluiden komen er uit dat bos.

Whiskey Creek

Tot morgen!

Bekijk hier alle berichten van onze reis in Canada.

2 reacties

  1. Natuurlijk eerst naar Whiskey Creek; ik had het kunnen weten! Annemarie voorlopig maar ff rijden? 😂

Reacties zijn gesloten.