Nieuwe uitdaging

Drie jaar geleden kreeg ik hulp om voor het eerst in mijn leven het vliegtuig in te stappen naar Mallorca, ondertussen ben ik al meerdere keren een vliegtuig ingestapt. Over een paar weken weer, op naar het Noorden van Noorwegen. Een paar uur vliegen maar, gelukkig…

Ik heb via mijn dokter medicatie om onder een roes in het vliegtuig te stappen, de laatste keer dat ik heb gevlogen (vanuit Kopenhagen) heb ik dit niet genomen en dit ging hartstikke goed. Het was maar een uur vliegen en mensen die niet snappen wat angst voor angst is zullen dit niet snappen, maar het voelde als een enorme overwinning.

Vliegen naar Noorwegen zal iets meer dan 3 uur vliegen zijn, het ligt er maar net aan hoe ik mij voel, maar ik wil het gaan proberen om zonder medicatie te doen.

Nog een stapje verder

Ik ben totaal niet bezig met mijn angst voor de reis naar Noorwegen, wellicht heb ik geen angst? Alleen als ik eraan denk dat ik het rationaliseer dat ik ooit een angst heb gevoeld voor een dergelijk korte vlucht? Ik weet het niet, ik heb ook gewoon enorm veel zin in de reis!

Toch heb ik een nieuwe uitdaging waarbij ik nog wel wat voel. We hebben afgelopen week onze reis naar Canada geboekt eind dit jaar!

Hartstikke tof en ik kijk er ook enorm naar uit.

We gingen de stoelen in het vliegtuig reserveren, de stoelen die ik wou waren al bezet. Ik raakte toch een soort van in paniek. De vlucht is meer dan 9 uur! Dit is voor mij nu nog niet te bevatten en ik probeer er koeltjes mee om te gaan. Dit is ook de manier hoe ik er kalm onder kan blijven. Als ik in bed lig en ik ga er teveel over nadenken dan laat ik mijn onbewuste gevoelens de controle over mijn lichaam overnemen.

Ik merk dat terwijl ik dit blog schrijf de spieren in mijn lichaam aanspannen, terwijl ik ook weet dat ik genoeg afleiding heb in het vliegtuig. Terwijl ik een dag van soms dezelfde tijd dat ik in het vliegtuig zou zitten ook aan een bureau zit, maar dan zonder erover na te denken dat je zolang ergens zit!

De komende tijd zal ik vaker hierover bloggen om van mij af te kunnen schrijven, ik zal meer bezig zijn om mijn rationele gedachtes de overhand te laten geven aan de “slechte” onbewuste gedachtes (die er altijd zullen zijn).

Voor nu, klaarmaken voor de Lofoten en hopen op het Noorderlicht! En later natuurlijk meer over de reis naar de Lofoten en Canada 🙂