Noorderlicht Finale 23 dag 1

Het is 1:30 in de ochtend, mijn wekker gaat en de lampen in mijn kamer gaan automatisch aan. Het gordijn gaat open en ik hoor een alarm afgaan uit de televisie. Ik lig in het CitizenM hotel bij Schiphol. Over een paar uur vlieg ik naar Rovaniemi in Finland.

Team Arcticans.app

Rond 2:30 vertrek ik samen met Joost naar Schiphol. We komen erg snel door de incheck-balie en de douane heen. Zo snel dat zelfs de meeste winkeltjes nog dicht zijn. We lopen naar gate C18 waar we rustig afwachten, water en cola gehaald voor tijdens de vlucht.

Niet veel later komen ook Ruben en Wietse en is team Arcticans Aurora Forecast App compleet. Tijd voor een epische foto, want zo vaak zien we elkaar niet real-life.

Team Arcticans Aurora Forecast App

Santa Claus Village

Na een prima vlucht en een geweldige arctische landing, komen we aan in Rovaniemi. Ik wacht de bagage op terwijl Ruben alle reizigers opvangt. Terwijl ik op de bagage wacht komen Joost en ik nog een oud-collega van kleertjes.com tegen die toevallig deze week ook in Lapland verblijft.

Nadat we alle bagage hebben en alle reizigers in de bus zitten vertrekken we naar Santa Claus Village, hier kan men eventueel op de foto met “de Kerstman”, of gewoon rustig even wat lunchen voordat we verder gaan.

Joost en ik gaan langs de Marttiini winkel. Ik heb afgelopen september al een prachtig mes gekocht, maar wil nog een extra mes voor het bewerken van hout.

Joost koopt twee messen waarvan eentje in de jungle gebruikt zou kunnen worden, zo groot.

Met Ruben lunchen we rustig voordat we weer verder reizen naar Luosto.

Transfer en rondje Luosto

In de bus onderweg naar Luosto geeft Ruben veel informatie, onder andere dat we deze reis een nieuwe app uitproberen. In deze app kan men het weekschema terugvinden, maar ook foto’s uploaden.

Daarnaast vertelt Ruben uiteraard wat over het noorderlicht, maar ook over de bomen en waarom deze niet vol zitten met sneeuw zoals vaak te zien is op foto’s. Op de bergtoppen zie je dit sneller wel gebeuren in verband met de vochtdeeltjes die vastvriezen aan de takken van de bomen, waar vervolgens weer verse sneeuw opvalt en vast vriest.

Aangekomen bij het hotel krijg ik de sleutel tot mijn kamer. Een verdieping hoger dan vorig jaar, maar met hetzelfde uitzicht. Met mijn JBL speaker aan pak ik mijn duffel uit en land rustig. Joost en ik halen wat spullen bij de supermarkt voordat we een rondje Luosto doen. 

Joost krijgt de vuurdoop, hij neemt de groep mee en benoemt de “belangrijke” locaties. Hij doet het hartstikke goed! 

Het sneeuwt al de hele dag en er is ondertussen een dikke laag verse sneeuw gevallen.

Avond

In de avond genieten we van een heerlijk diner buffet. Het is ondertussen minder hard gaan sneeuwen, tijd om te gaan jagen. We gaan met de groep naar het vuurtje om te wachten of er opklaringen komen. 

Tevergeefs helaas, het blijft zelfs sneeuwen. Uiteindelijk zijn de opklaringen pas in de nacht gekomen. (Een van de reizigers had zijn wekker gezet en heeft het noorderlicht die nacht kunnen fotograferen!! Klasse Daniel!)

Karaoke

Finnen zijn gek op karaoke, in het hotel zijn er dan ook meerdere avonden in de week dat er karaoke gezongen kan worden. Ruben, Joost en ik besluiten om bij de karaoke nog een drankje te doen. De rest van de reizigers zijn allemaal al naar bed. 

Het is een groot feest voor de meeste, er zitten zelfs een paar pareltjes bij. Een stel dat prachtig kan zingen. Ik kan het niet laten om een stukje te filmen… 

Iets na 12 vertrekken we naar bed, we hebben nog een lange week te gaan.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.