Noorderlichtreis Lapland

Vertrekdatum
23-01-2022 Afgerond
Verblijfsduur
8 dagen
Groepsgrootte
Max. 26 personen
Minimale leeftijd
16 jaar
v.a. € 2285 p.p.
Reis is afgerond
Zorgeloos op reis, met een rechtstreekse vlucht van Transavia!

Noorderlichtreis Lapland

Vlieg 23 januari 2022 met mij mee naar Fins Lapland. Ik zal dan weer de groepsreis “Noorderlichtreis Lapland” van Voigt Travel begeleiden als Nooderlichtexpert. We vliegen vanaf Amsterdam met Transavia naar de Finse luchthaven Kittilä. Vervolgens zullen we met een bus verder reizen naar Luosto.

Voigt Travel

Naast deze reis begeleid ik nog andere noorderlichtreizen van Voigt Travel.

Luosto

In Luosto zullen we de eerste 4 nachten zullen verblijven in Lapland Hotels Luostotunturi, of in een van de bungalows die achter het hotel liggen. Luosto is de perfecte uitvalsbasis om op het noorderlicht te jagen. Tijdens “Noorderlichtreis Lapland” genieten we ook van verschillende excursies in Luosto. Zoals een sneeuwscootersafari en een sneeuwschoenhike inclusief outdoorlunch in het Nationaal Park.

Naast deze excursies heb je zelf ook de mogelijkheid om nog excursies bij te boeken, te ontspannen in de sauna, of om lekker te genieten van het magische winterlandschap.

 

Sallatunturi

De overige 3 nachten zitten we in Sallatunturi, dit ligt iets zuidelijker maar nog steeds hoog genoeg om het noorderlicht te kunnen bewonderen. Een van deze avonden zullen we met de rendieren op safari gaan en hopen we uiteraard dat het noorderlicht het feest compleet komt maken. Daarnaast hebben we ook een huskysafari en genieten we een van typisch Laps diner in een wildernis cabin.

Sallatunturi is het perfecte plaatje van het magische Finland. Ook hier zijn een paar prachtige locaties om het noorderlicht te kunnen aanschouwen.

Noorderlicht tijdens Noorderlichtreis Lapland

Het jagen op het noorderlicht staat natuurlijk centraal tijdens Noorderlichtreis Lapland. Als gids ga ik er alles aan doen om de kansen voor jullie zo hoog mogelijk te maken. Jullie krijgen zelf een hulpmiddel van Voigt Travel, namelijk de Noorderlicht App. Welke toevallig door mij is ontwikkeld. Na een paar dagen zullen jullie waarschijnlijk zelf al de grafieken goed kunnen aflezen en zal ik niet meer de enige zijn die continu bezig is om de zonnewind waardes in de gaten te houden.

Mocht er gelegenheid voor zijn zal ik tijdens de reis een presentatie houden over het jagen op het noorderlicht. Mocht dit niet lukken met een groot scherm en er wel tijd voor zijn (als we niet buiten staan te jagen), zal ik graag op een andere manier vertellen hoe het noorderlicht ontstaat en waar je op moet letten zodra we naar buiten gaan.

Doordat we tijdens Noorderlichtreis Lapland op twee locaties zitten vergroten we onze kansen om het noorderlicht te aanschouwen. Uiteraard kan het zo zijn dat we net op de verkeerde plek zitten, maar misschien is dit ook wel het spannende en onverwachte aan het jagen op het noorderlicht.

Hoogtepunten

  • Noorderlichtjachten met mij als noorderlichtgids
  • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
  • Huskysafari (ca. 4 uur)
  • Beleef Luosto én Salla
  • Sneeuwschoenwandeling incl. lunch (ca. 3 uur)
  • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
  • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin

Verblijf

Hotel Luostotunturi

Tijdens deze reis verblijf je in Luosto, naar keuze in een hotel of bungalow.

Hotelkamers

De kamers zijn ruim, fris en modern ingericht en voorzien van alle gemakken zoals een badkamer met douche en toilet, föhn, minibar, tv, telefoon en een droogkast voor uw kleding. Bij verblijf in het hotel heb je gratis toegang tot de spa.

Bungalows

De bungalows horen bij Hotel Luostotunturi en liggen op loopafstand van het hotel, lekker rustig tussen de heuvels. De bungalows zijn 40 m² en hebben een gecombineerde woon- en slaapkamer met open haard. De vier slaapplaatsen bestaan uit 2 onder- en 2 bovenbedden, waarbij het onderbed extra breed is.

Voor meer informatie, bekijk de reis op de website van Voigt Travel.

Sallatunturin Tuvat bungalows

Tijdens deze reis verblijf je in Salla in de Sallatunturin Tuvat bungalows.

Bungalows

Voigt Travel biedt drie typen bungalows aan, afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist.

25 m²: een geschakelde bungalow met een badkamer en een gecombineerde woon- en slaapkamer, geschikt voor alleenreizigers. De inrichting is eenvoudig maar praktisch en gezellig en er is WiFi. Deze bungalow heeft geen sauna.

34 m²: een geschakelde tweekamerbungalow met een aparte slaapkamer voor maximaal 2 personen.  In de badkamer een sauna. In een droogkast kun je jouw skikleding hangen. De inrichting is in het algemeen eenvoudig maar praktisch en gezellig en er is WiFi.

45m²een geschakelde bungalow met twee slaapkamers voor maximaal 4 personen. In de badkamer een sauna. In een droogkast kun je jouw skikleding hangen. De inrichting is in het algemeen eenvoudig maar praktisch en gezellig en er is WiFi.

Voor meer informatie, bekijk de reis op de website van Voigt Travel.

Van dag op dag

Nog niet overtuigd?
Stel mij gerust een vraag via WhatsApp!

Impressie

Foto's

Video's