Noorderlichtreis Luosto

Vertrekdatum
15-02-2025
Verblijfsduur
8 dagen
Groepsgrootte
Max. 26 personen
Minimale leeftijd
16 jaar
v.a. € 2885 p.p.
Boek bij
Voigt Travel
Zorgeloos op reis, met een rechtstreekse vlucht van Transavia!

Noorderlichtreis Luosto

Vlieg 15 februari 2025 met mij mee naar Fins Lapland. Ik zal dan weer de groepsreis “Noorderlichtreis Winterwonderland Luosto” van Voigt Travel begeleiden als Nooderlichtexpert. We vliegen vanaf Amsterdam met Transavia naar de Finse luchthaven Ivalo. Vervolgens zullen we met een bus verder reizen naar Luosto.

Noorderlichtreis Winterwonderland Luosto

Naast deze reis begeleid ik nog andere noorderlichtreizen van Voigt Travel.

Luosto

We verblijven deze week in Lapland Hotels Luostotunturi te Luosto, of in een van de bungalows die achter het hotel liggen. Luosto is de perfecte uitvalsbasis om op het noorderlicht te jagen. Tijdens “Noorderlichtreis Winterwonderland Luosto” genieten we ook van verschillende excursies in Luosto. Zoals een sneeuwscootersafari, huskysafari, een sneeuwschoenhike inclusief outdoorlunch in het Nationaal Park en gaan we noorderlichtjagen tijdens een rendiertocht in de avond.

Naast deze excursies heb je zelf ook de mogelijkheid om nog excursies bij te boeken, te ontspannen in de sauna, of om lekker te genieten van het magische winterlandschap.

 

Noorderlicht tijdens Noorderlichtreis Luosto

Het jagen op het noorderlicht staat natuurlijk centraal tijdens Noorderlichtreis Luosto. Als gids ga ik er alles aan doen om de kansen voor jullie zo hoog mogelijk te maken. Jullie krijgen zelf een hulpmiddel van Voigt Travel, namelijk de Noorderlicht App. Welke toevallig door mij is ontwikkeld. Na een paar dagen zullen jullie waarschijnlijk zelf al de grafieken goed kunnen aflezen en zal ik niet meer de enige zijn die continu bezig is om de zonnewind waardes in de gaten te houden.

Mocht er gelegenheid voor zijn zal ik tijdens de reis een presentatie houden over het jagen op het noorderlicht. Mocht dit niet lukken met een groot scherm en er wel tijd voor zijn (als we niet buiten staan te jagen), zal ik graag op een andere manier vertellen hoe het noorderlicht ontstaat en waar je op moet letten zodra we naar buiten gaan.

In Luosto zijn twee locaties die gemakkelijk te benaderen zijn om het noorderlicht te aanschouwen. Daarnaast gaan we ook nog tijdens een rendiersafari in de avond op jacht naar het noorderlicht.

Hoogtepunten

  • Noorderlichtjachten met mij als noorderlichtgids
  • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
  • Jaakkola rendierprogramma incl. diner (4-5 uur)
  • Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park incl. outdoorlunch (ca. 3 uur)
  • Huskysafari (ca. 8-10 km)
  • Goede ski-mogelijkheden

Verblijf

Hotel Luostotunturi

Tijdens deze reis verblijf je in Luosto, naar keuze in een hotel of bungalow.

Hotelkamers

De kamers zijn ruim, fris en modern ingericht en voorzien van alle gemakken zoals een badkamer met douche en toilet, föhn, minibar, tv, telefoon en een droogkast voor uw kleding. Bij verblijf in het hotel heb je gratis toegang tot de spa.

Bungalows

De bungalows horen bij Hotel Luostotunturi en liggen op loopafstand van het hotel, lekker rustig tussen de heuvels. De bungalows zijn 40 m² en hebben een gecombineerde woon- en slaapkamer met open haard. De vier slaapplaatsen bestaan uit 2 onder- en 2 bovenbedden, waarbij het onderbed extra breed is.

Voor meer informatie, bekijk de reis op de website van Voigt Travel.

Van dag op dag

Nog niet overtuigd?
Stel mij gerust een vraag via WhatsApp!

Impressie

Foto's

Video's