Over Mr. Poro

Wie ben ik?

Roderik en Annemarie

Ik ben 30 jaar oud. Sinds 2012 woon ik samen met mijn vriendin, met wie ik al 8 jaar zielsgelukkig ben!

Toen ik twaalf was kwam ik er achter hoe je websites kon bouwen en slecht geschreven code kon hacken. Wellicht dat hier mijn passie voor online vandaan is gekomen.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool, waar ik mijn Bachelor of ICT & Communication heb behaald.

Op dit moment ben ik werkzaam als E-Commerce Specialist bij een grote online retailer.

Naast de “online-nerd”  in mij geniet ik enorm van de natuur, ik ga dan ook graag naar de Hoge Veluwe, nog liever, ik ga graag naar de Hoge Veluwe om foto’s te maken!

Mr. Poro

Eskimo Annemarie

In 2009 kreeg ik een vakantiebaantje bij het Dolfinarium en leerde ik mijn verloofde kennen. Alhoewel ze in die tijd een vriend had, heb ik haar altijd erg leuk gevonden. Eind 2010 vertrok ze voor een paar maanden stage in Fins Lapland.

In januari 2011 kwam ik erachter dat ze mij had verwijderd van Facebook. Ik sprak haar hier op Hyves op aan, met een mooie openingszin: “Hey trutje!”. Het werkte… Ons gesprek van Hyves verhuisde zich naar MSN Messenger en vervolgens naar Skype.

Elke avond zaten we tot laat op Skype, zij vertelde over de avonturen die ze beleefde in Lapland.

In deze tijd stuurde ze mij ook vaak foto’s, waaronder de foto die je hierboven ziet. Ik vond haar erg op een Eskimo lijken en vond dat dan ook gelijk een leuke koosnaam voor haar. Ik had het nog niet gezegd en ze noemde mij al een Rendier…

De eerste week van februari 2016 zijn we samen voor 5 dagen naar Lapland geweest. Het was toen bijna 5 jaar geleden dat we samen waren. Lapland is voor ons het begin geweest, daarom vond ik het een goed idee om haar daar ook ten huwelijk te vragen!

Met de reis naar Lapland heb ik ook een angst overwonnen, een angst waar ik vaak over zal gaan bloggen. Ik ontwikkel al jaren websites in WordPress, ik heb dan ook lang het idee gehad om zelf te gaan bloggen. Terug uit Lapland hakte ik de knoop door, alleen hoe noem je je blog dan?

Ik kwam op het idee om de Finse vertaling van Rendier op te zoeken. Het blog zal namelijk over mijzelf gaan, maar ook hoe mijn verloofde mij met mijn angst helpt. De Finse vertaling van Rendier is Poro. Dan heb ik het dus niet over het figuurtje “Poro” uit het spel League of Legends, maar een echt Rendier. Zoals ik hieronder op de foto sta met een Rendier in Lapland.

Mr. Poro Roderik

Blog

Ik zal voornamelijk over mijzelf gaan bloggen en hoe ik omga met mijn angst voor angst. Angst voor angst heeft al een tijd een grote impact op mijn leven. Door te bloggen wil ik de barrière doorbreken en de behoefte om overal controle over te hebben los te laten.

Daarnaast zal ik veel bloggen over Fotografie, wat ik graag doe terwijl ik in de natuur ben. Kamperen, bergwandelen het zijn voor mij onderwerpen waar ik graag aan denk.

Natuurlijk mag ik mijn passie voor online niet vergeten! Ik zal tips geven in mijn blog hoe je je website kan verbeteren.