Review: DILLING wollen capuchonvest & wollen fleecejack

Ik ben een groot fan van de merino wollen kleding van DILLING. Niet alleen omdat het je warm houdt, ook omdat het alledaagse kleding is die je naar het werk aan kan. De kleding van DILLING reguleert je lichaamswarmte goed.

Afgelopen september ben ik voor twee weken op vakantie geweest naar Fins Lapland, het werd die weken alweer wat kouder. Een goed moment om twee nieuwe producten uit te proberen!

Finland kent zeker richting de herfst al koudere dagen waarbij het nog lastig is om te bepalen welke kleren je precies aandoet. Net zoals in de winter is de beste kledingwijze dan: laagjes… Ondanks het feit dat onze bijna 2 jarige dochter mee was hebben we geprobeerd veel te wandelen. Je komt prachtige met planken aangelegde paden tegen door de bossen.

DILLING wollen fleece
DILLING wollen fleece

DILLING wollen capuchonvest

Zoals ik hierboven al aangaf is het belangrijk om te werken met laagjes. Zelf loop ik in Nederland veel in een t-shirt, ik ben niet iemand die het snel warm heeft. Maar als ik mijn lichaamstemperatuur goed wil regulieren dan liever met dunne laagjes.

Echter een warm vast zit snel strak of is meteen erg dik. 

DILLING capuchonvest van gestreept wollen fleece is hier de ideale oplossing voor. Het is een erg dun vest, wat ruim zit maar toch warm is. DILLING heeft ook echt werk gemaakt van het ontwerp, ik durf gerust dit vest naar mijn werk aan te doen zonder de opmerking te krijgen dat ik weer ga kamperen.

Enig nadeel, maar dat heb je eigenlijk met alle wollen kleding, is dat na een paar dagen het vest wat gaat lubberen. Maar je leest het goed, je kan dit vest gemakkelijk een paar dagen aan hebben. Wol reguleert je lichaamstemperatuur goed en daardoor zweet je ook minder.

Ik trek dit vest aan als het niet ijskoud is en met laagjes wil werken. Terwijl ik dit blog type heb ik hem ook aan, de thermosstaat staat op 15 graden, ik heb het verre van koud.

Een goede manier om energie te besparen! 

DILLING wollen fleece
DILLING wollen fleece

DILLING fleecejack van merinowol

Het andere product dat ik heb getest is het fleecejack van merinowol. Iets dikker dan de capuchonvest, maar ook meer fluffy. Het is zeker een vest voor de koudere avonden, maar vind het vest iets minder geschikt voor de sportievere activiteiten. Het product is bedoeld als tussenlaag, persoonlijk ben ik niet fan van kleding dat te strak zit. Als ik hierover mijn jas zou trekken zit mijn jas direct strak om de trui heen, ben ik persoonlijk geen fan van.

Ik vind het wel een ideaal jack als ik wat minder actief ben, of een rustige avondwandeling maak. Met het fleecejack ga je gemakkelijk even naar buiten om nieuw hout voor de kachel te pakken. Het is natuurlijk wol, dus wind voel je er wel doorheen. Maar de isolatiewaarde is dermate hoog dat je snel genoeg weer bent opgewarmd.

 

DILLING wollen fleece

Conclusie

Beide fleecevesten van Dilling mogen er zijn. Ik ben erg fan van het capuchonvest, ondanks dat hij wat strakker om mijn lichaam zit. (persoonlijk ding). Doordat hij zo dun en licht is voelt het alsof ik gewoon een t-shirt aan heb.

De fleecejack trek ik eerder in de avond aan dan dat ik hem aantrek naar mijn werk. Maar beide producten kunnen goed gebruikt worden als je thuis aan het werk bent en je de verwarming een paar graden lager wilt houden! 

Eén reactie

  1. Ik heb sinds kort een merinowollen joggingbroek van Dilling. Wilde dit al langer en jouw blog trok me over de streep 🙂 Hij is echt heerlijk warm en zacht! Ik kreeg m binnen toen ik een beetje ziek was en het was zo fijn om deze broek toen te kunnen dragen. En hij blijft ook mooi. Dus jeej, nog een Dilling-fan hier! 🙂

Reacties zijn gesloten.