Nadat ik mijn vorig blog heb gepubliceerd over reanimeren ben ik gaan koken, ik maak een gehaktbrood. Als ik op mijn telefoon kijk om te zien hoelang hij nog moet zie ik dat ik een smsje heb gekregen van een onbekend nummer. Ik open het smsje en dit is wat er stond:

18:49:00 Reanimation OPROEP! [straatnaam & huisnummer, plaatsnaam]. Sms ‘Ja’ als u gaat.

Ik stond even verbaasd te kijken, de locatie is maar een paar minuten van mijn huis vandaan. Ik heb mij ongeveer een jaar geleden hiervoor aangemeld en dit is mijn eerste smsje, nu net ik er een blog bericht aan heb gewaagd.Droom ik soms? Dit kan toch niet echt zijn? Nee ik heb toch echt een smsje gekregen… Ik merkte bij mijzelf dat ik twijfelde, moet ik dit wel doen? Droom ik soms? Dit kan toch niet echt zijn?

Ja tuurlijk moet je dit doen! Je hebt het geleerd en je niet voor niets aangemeld! Al trillend Sms ik “Ja”  terug en pak m’n schoenen. Terwijl ik m’n schoenen aantrek krijg ik weer een sms:

18:49:00 U hoeft niet meer onderweg te gaan uw reactie is ouder dan 5 minuten en is daarmee verlopen.

Ik voel opluchting maar tegelijkertijd ook een schuldgevoel… Waarom voel ik mij opgelucht? Misschien is er wel iemand overleden. Shit, had ik dat smsje nu maar eerder gemerkt… Het is onmacht waar ik niks aan kon doen.

Ik ben nog steeds blij dat ik mij heb aangemeld, en ben er nu dan ook van overtuigd dat ik een volgende keer zonder te twijfelen “Ja”  zal smsen! Ondertussen kan ik het nog steeds niet bevatten, de toeval dat ik het erover heb, maar ook het gevoel dat ik wat had kunnen doen, maar hiervoor te laat op mijn telefoon keek…

HartveiligWonen

HartveiligWonen werft en faciliteert vrijwilligers en AED’s voor reanimatie binnen 6 minuten in heel Nederland! Kan jij reanimeren? Meld je dan ook aan op Hartveilig Wonen.

Laat een reactie achter

Je e-mail wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.