Terug naar Finland

Nog een paar dagenen we gaan voor de tweede keer naar Fins Lapland. Het is twee jaar geleden dat ik voor het eerst naar Finland ging, nadat ik toen terug kwam ben ik begonnen te bloggen. Dat betekend dus ook dat Mr. Poro al bijna twee jaar bestaat! Twee jaar geleden was ik elke dag bezig mij voor te bereiden op de reis, dat is nu anders!

Twee jaar geleden

Twee jaar geleden was ik al een paar maanden voor vertrek doodsbenauwd, ik zou bijna vier uur moeten vliegen. Hoe ga ik dat overbruggen? Elke dag was ik bezig met oefeningen om mijn angsten te beheersen.

Uiteindelijk kwam de dag, ik kwam aan in Finland en genoot… Tijdens mijn eerste reis heb ik veel mogen ervaren, zoals een Huskytocht, sneeuwscooters, sneeuwschoenwandelingen. Voor het eerst rendier gegeten. Maar wat het hoogtepunt was (na de overwinning om in het vliegtuig te stappen), ik heb mijn vriendin ten huwelijk gevraagd in Oulanka National Park.

Ze zei ja in Oulanka National Park

Iets waar ik niet meer over heb geblogd, waar ik nog steeds spijt van heb. Ik ben er dit jaar achter gekomen dat als ik een resiverslag wil maken, ik dit dezelfde dag nog moet doen. Het dagelijks leven is erg druk en de tijd die ik eigenlijk in mijn blog wil steken gaat vaak op naar iets anders.

Nadat ik twee jaar geleden ben teruggekomen ben ik gestart met bloggen, ik merkte al snel dat mijn angsten een plekje gekregen. Waarvan ik eerst dacht dat dit heel prominent zou zijn, bleek later maar minimaal te zijn. Mensen lezen mijn blog vooral voor de verhalen, mijn angsten nemen af, of misschien beter, ik kan er steeds beter mee leven.

Het is 2018, het jaar dat we gaan trouwen. Het wordt een mooi jaar en we starten met een nieuwe reis naar Finland.

Salla Tunturitähti

We vliegen netzoals twee jaar geleden op Kuusamo, vanwaar we met een auto langs Ruka richting Salla rijden.
Salla is een klein dorpje met ongeveer 4000 inwoners, het ligt boven de Poolcirkel vlakbij de grens van Rusland.

We hebben voor een week een blokhutje in Salla Tunturitähti, een 4 persoons appartement inclusief Sauna!
Naast de excursies als een sneeuwscootersafari, rendieren en een huskytocht, zullen we veel sneeuwschoenwandelingen gaan maken. Misschien dat we de ski’s nog aantrekken en een piste meepakken.

Het weer ziet er, netzoals twee jaar geleden grauw uit. Hele dagen sneeuw met -20 celsius.

Lapland Finland