Verhuizen

Mijn laatste bericht is bijna een maand geleden, terwijl ik juist had beloofd om wat meer actief te worden met bloggen. Wellicht hebben jullie ook gezien dat mijn Instagram een tijdje stil heeft gestaan. Ik ben namelijk twee weken geleden verhuist! Voorbereidingen hiervan en het verhuizen zelf kost veel tijd en het bloggen / Instagrammen en zelfs wandelen kwam er gewoon even niet van.

Waarom verhuizen?

Ik ben vorig jaar nog verhuist, maar toen zaten we nog in een huurhuis. Nu de huurprijzen alleen maar hoger worden en het dit jaar nog erg aantrekkelijk is om een huis te kopen (lage rente, 102% hypotheek), waren we toch al een tijdje opzoek naar een leuk huisje. Niet dat we perse weg wilden, maar we merkten wel dat we er onze eigen draai niet konden vinden omdat het huis niet van ons was.

We keken dus dagelijks op Funda om te kijken of er wat leuks te koop stond in onze omgeving, we wisten precies wat we wilden. Na een paar huizen bekeken te hebben hadden we tegen elkaar gezegd dat we het voorlopig maar even zouden uitstellen.

En toen…?

Op een vrijdagavond keken we toch weer op Funda, daar zagen we een leuk huisje wat erg in onze stijl was. Het was maar een paar straten verderop, dus de volgende ochtend stapte we op de fiets en gingen erlangs toen we naar de stad fietsten. De namen op het bordje kwamen mij bekend voor, na en berichtje in onze familie app kreeg ik bericht dat dit inderdaad bekende waren.

Van het een kwam het ander, en die avond konden we al even langskomen om het huis te bekijken! Mijn vriendin zou namelijk de dag erna vertrekken naar Portugal voor een week (voor haar werk, vreselijk werk…). We waren erg enthousiast en heb na het weekend direct contact gezocht met de makelaar. Ik ben die dinsdag nog eens wezen kijken bij het huis en woensdag een bod uitgebracht. Donderdagavond werd ik gebeld dat het huis van ons was!

Wachten…

En dan moet je wachten! We zouden bijna op vakantie naar Italië gaan, wat kan wachten dan moeilijk zijn. We zouden vier maanden moeten wachten voordat we de sleutels kregen. Maar voor die tijd moesten we elke dag zowat nog wel wat papieren invullen om de financiering rond te krijgen. Er komen zoveel dingen bij kijken!

Toen dit uiteindelijk allemaal geregeld was kon het echte wachten beginnen, wat doe je dan? Alvast inpakken natuurlijk! Dus ons huis werd langzaam een opstalplaats van allemaal verhuisdozen. Wat een rotzooi men wel niet kan hebben… Lekker cliché!

Ons koophuis lijkt erg op ons vorige huis, het verschil zit hem vooral dat dit nu echt een woonhuis is, een huis waar je kan leven met je gezin. Dus ga je ook op een nieuwe manier kijken hoe je het wilt indelen…

Interieurstylist?

Elke week hadden we wel weer een nieuw idee voor de indeling van het huis, in ons vorige huis was voornamelijk mijn vriendin degene die zich bezig hield met de indeling van het huis. Dat mag ze nog steeds doen hoor, maar ik vond dat ik mijn inbreng voor de woonkamer wel even moest laten weten. Na zelfs een adviesgesprek te hebben gehad bij Eijerkamp zijn we tot een leuke indeling gekomen! Al moeten we nu nog wachten op de spullen voordat ze geleverd worden.

De verhuizing

Maandag 26 september was het eindelijk zover, we hadden een afspraak gemaakt voor de laatste inspectie en in de middag tekende we bij de notaris alle papieren. Het huis was eindelijk echt van ons! Nu konden we gaan beginnen met het verhuizen van al die dozen die ervoor zorgde dat het oude huis ondertussen een doolhof was geworden. De maandag vloog voorbij, dinsdag hebben we de hele dag staan sauzen, woensdag moest mijn vriendin werken en ik had een lezing van Robert Cialdini in Leiden (voor mijn opleiding Master of Online Persuasion). De week schoot voorbij!

Donderdagochtend stond een goede vriend van mij voor de deur, samen haalde we een bakwagen op en om 9 uur konden we al voor de eerste keer naar het nieuwe huis rijden met de achterbak vol met spullen. We zijn de hele dag non-stop in de weer geweest om alles over te brengen. Ik had de bakwagen ook maar voor een dag gehuurd, dus we moesten wel!

Verhuizen

Natuurlijk zit er wel eens wat tegen tijdens een verhuizing, een wasmachine die je een hernia bezorgd (mijn maat zelfs een gekneusde rib… succes aankomende zondag bij je Strong Viking Run 😉 ), of een mooie oude kast die niet door de trappengang past… Daar ging ons plan om de kamer mooi in te delen (gelukkig kon de kast gedeeltelijk uit elkaar en is het alsnog gelukt om de kast naar boven te krijgen).

In de avond met z’n alle een pizza eten en weer gaan! Toen het al donker werd kwam er frisse versterking en dat zorgde ervoor dat we nog twee keer heen en weer zijn gereden met spullen waarvan ik zoiets had “komt morgen wel… ik wil slapen!”. Uiteindelijk heb ik de bakwagen rond half 12 ’s avonds teruggebracht en gingen we voor de eerste keer in ons nieuwe huis slapen.

We hadden maar een week de tijd, de maandag daarop moesten we al de sleutels inleveren van het oude huis.

Slapen als een os

We raakte ons bed en sliepen al en lekker dat we sliepen! Wakker worden is wel even gek in een nieuw huis, maar het voelde eigenlijk direct al vertrouwd. Tuurlijk, onze spullen stonden er ook al. Maar toen we opstonden voelden we ook al onze spieren en dan ben je nog niet eens klaar met verhuizen!

Vorig jaar heb ik gezegd, voorlopig verhuis ik niet meer. Niet meer dan een jaar later kochten we een huis. Ik zeg het nu weer, verhuizen, nooit meer! (maar of dat echt zo is… voorlopig in ieder geval niet!)

Laat een reactie achter

Je e-mail wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.