Voorpret Canada

Nog 12 nachtjes slapen en dan begint ons avontuur in Canada. Al ruim een jaar zijn we bezig met de voorpret op onze reis in Canada.
Voorpret; (n)pre-fun, the sense of enjoyment felt before a party or event takes place.

Met de camper door West-Canada

Met een 6-persoons camper rondreizen door West-Canada, een droom die uitkomt. Een grote camper met z’n twee, waarom? De twee persoons camper was een stuk duurder! Normaliter is de 6-persoons camper wel duurder, maar omdat de 2-persoons camper zo gewild is werden de andere campers goedkoper.

Na lang vergelijken tussen Cruise Canada en CanaDream hebben we dus uiteindelijk gekozen voor CanaDream. Verschillen zijn er niet veel, heeft voornamelijk te maken met de inhoud van de camper zelf.

De camper Maxi Motorhome MH-A

De Maxi Motorhome MH-A, de foto’s op de website van CanaDream zijn veel belovend. Het lijkt wel een huis op wielen!

Een grote ruimte waar je kan zitten, de zitruimte is ook te veranderen in een slaapbank. Een ruimte keuken met Microwave. De bestuurdersplekken zijn erg ruim weergegeven, dit kan natuurlijk ook de manier van fotograferen zijn. Twee grote koffiehouders tussen de bestuurder en bijrijder in. Boven de bestuurder en bijrijder nog twee slaapplekken (niet dat we die gebruiken). Een ruime badkamer met douche en toilet (zonder dat je direct tegen de muur aanzit).

Last but not least, de slaapkamer. Een kingsize bed vult de slaapkamer met genoeg kastruimte voor een paar maanden vakantie. Ik heb nog nooit in een camper geslapen, maar volgens mij komt het meer overeen met een hotel! We zullen zien als we de camper in ontvangst nemen.

Rondreis door West-Canada

We vliegen met KLM vanaf Amsterdam naar Vancouver met een Dreamliner 787. Als het goed is doet de vlucht er een dikke 9 uur over. Zodra we aangekomen zijn in Vancouver moeten we eerst 24 uur wachten voordat we de camper mogen ophalen. Een transfer zal klaarstaan om ons naar een hotel te brengen.

De rondreis is vooraf gepland maar hier zal vast verandering in komen tijdens ons verblijf zelf.

  1. Vanuit Vancouver rijden we naar Whistler.
  2. Clearwater
  3. Jasper National Park
  4. Banff National Park
  5. Revelstoke
  6. Manning Provincial Park
  7. Nanaimo
  8. Tofino
  9. En weer terug naar Vancouver en terug naar huis.

Al met al een paar duizend kilometer waar we veel kunnen beleven. We hebben uiteraard per locatie uitgezocht wat we hier kunnen doen en hoelang we er verblijven. Aangezien we erg van fotografie houden zullen we zeker de mooiste plekjes opzoeken!

Noorderlicht in Canada

Stiekem hoop ik dat ik het Noorderlicht weer te zien mag krijgen. Het is niet onmogelijk, maar de kans is wel een stuk kleiner dan begin dit jaar in Noorwegen. Ik ga zeker mijn eigen tool “Wanneer is het Noorderlicht te zien?” in de gaten houden. Ik mag er niet op hopen want dan kan het tegenvallen, maar stiekem doe je dat automatisch. Het statief gaat in ieder geval ook mee voor de Noorderlicht foto’s!

Hoe ga ik om met de spanning?

Ik merk dat ik steeds meer spanning krijg. Voor mensen die dit lezen en er niks van snappen. Ik heb een angststoornis, het vliegen vind ik daarom erg spannend. Ik ben totaal niet bang om neer te storten of wat dan ook. Al zit ik ook niet te wachten op uren met turbelentie. Het is puur het gevoel dat ik een lange periode er niet uit kan, ik heb er niet de controle over.

Ook in Canada zelf zal ik dit niet altijd hebben, ik lees mij dan ook erg in. Op Facebook zit ik in een forum waar allemaal mensen die naar Canada gaan reizen of er net geweest zijn zitten, dit geeft al een goed beeld hoe ik het kan gaan ervaren.

Voor het vliegtuig zal ik een pilletje nemen, hiervoor moet ik nog wel een plan met de huisarts maken. Ik mag er niet teveel van nemen, maar te weinig zorgt er misschien weer voor dat ik op de verkeerde momenten meer spanning kan ervaren.

We hebben stoelen gereserveerd zodat we extra beenruimte hebben en ik niet veel mensen voor mij zie. Alleen zitten we wel bij de toiletten, dus ik hoop dat je hier niet teveel van merkt.

Elke dag komt er wel een vlaag van zenuwen door mij heen, ik moet het over mij heen laten komen en vooral proberen te ontspannen. Uitkijken naar de mooie dingen die we gaan zien in Canada. Dit gaat een onvergelijke ervaring worden!

Zodra ik terug ben in Nederland zal ik vast balen dat het zo snel is gegaan. Misschien heb ik dan wel zoveel vertrouwen erbij gekregen dat ik voortaan sneller lange vluchten ga maken, dit was ook het geval bij Finland en Noorwegen. Zo blijf je dingen in het leven overwinnen.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.