Ja je leest het goed… Vanochtend moest ik mijn vriendin naar Schiphol brengen, toen ik wegreed bij Schiphol vroeg ik mijzelf af waarom ik niet in de file kwam.

Toen we in de auto stapte zette ik uiteraard mijn TomTom aan, al is dit de laatste tijd wel een stuk minder belangrijk geworden. Ik type het adres in van Schiphol en mijn TomTom geeft aan dat we er een kleine 50 minuten overdoen, prima! Maar al snel geeft de TomTom aan dat ik er 4 minuten langer overdoe, ik kijk waar de file staat en zie dat dit precies voor Schiphol is. 20 minuten later was dit zelfs al 10 minuten. Ze zullen wel weer aan het controleren zijn, het zij zo we zijn ruim op tijd en op mijn werk weten ze dat ik iets later ben.

File vermijden

Zo’n 10 kilometer voordat we bij Schiphol aankwamen kwam er op de radio file-informatie, daar gaven ze ook de controles bij Schiphol weer aan en als je deze wou omzeilen moest je doorrijden naar Hoofddorp om dan vervolgens om te keren. Mijn TomTom gaf ondertussen aan dat de vertraging 24 minuten was! Ik kon een alternatieve route selecteren en ja hoor… Ik werd via Hoofddorp gestuurd.

Toen we langs de file reden waren we toch wel blij dat we daar niet instonden, dat zou namelijk nog wel even duren! We waren natuurlijk niet de enige die naar de radio had geluisterd of inmiddels al wel wist dat je via Hoofddorp kan rijden. Via de omweg kwamen we uiteindelijk gewoon bij Schiphol zonder een enkele controle te hebben gehad. Nadat ik mijn vriendin heb afgezet navigeer ik terug naar mijn werk en ga op weg.

Controles op Schiphol
Foto: AT5.nl

Waarom kwam ik niet in de file?

Normaal ben ik “blij” als ik niet in de file hoef te staan, ik vermijd ze de laatste tijd een stuk minder. Maar ergens was het gek dat ik nu niet in de file terecht kwam.¬†Er zijn extra controles ingezet voor het verkeer dat richting Schiphol gaat, maar als je 3 minuten verder doorrijdt kan je omkeren om vervolgens doodgewoon langs de controles te rijden…

Terwijl ik langs de controles rijd zie ik burgers langs de kant van de weg, ze worden met hun armen wijd gefouilleerd. Een raar beeld, niet dat ik nog nooit gefouilleerd ben, maar niet door iemand met een geweer in zijn hand. Los van het feit dat controles blijkbaar nodig zijn ben ik blij dat het gebeurd. Maar waarom dan niet de andere kant op?

Iedereen kon op dit moment gewoon doorrijden, zonder te worden gecontroleerd. Er zal vast een logische verklaring voor zijn, maar in dit geval had ik graag even in de file gestaan…

 

Laat een reactie achter

Je e-mail wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.