Weekendje kamperen in Drenthe

Op de camping

Dus je besluit samen met je vriendin om een weekendje te gaan kamperen, je reserveert op een natuurcamping in Drenthe en rijdt er vrijdagavond met een rustig tempo heen. Je hebt een mooi plekje uitgekozen om je tent neergezet en met bloed zweet en tranen de tent in elkaar gezet. Hij staat! YES!

Je gaat een stukje lopen om de omgeving te ontdekken en je ontdekt dat de natuur waar je je bevind nog mooier is dan je eerst dacht. De camping waar je staat is voornamelijk bedoeld voor wat oudere mensen die wat luxe wel kunnen gebruiken, het sanitair ontbreekt dan ook nergens aan! Je krijgt een heerlijk warme douche met een tijdklok van 6 minuten warm water en je hebt voor 1 minuut warm water om af te wassen. Iets primitiever mag van mij wel, maar voor een weekendje lekker ontspannen is het helemaal niet gek!

Koken gasstelletje

‘S avonds maak je een lekker gerecht op je gasstelletje en zodra het te donker wordt om te lezen ga je in je voortent zitten en kook je water voor een lekkere kop thee. Toch nog even uit de tent, een prachtig heldere lucht met duizenden sterren aan de hemel. Snel even tanden poetsen en dan in de slaapzak!

Wandelen in Drenthe

Heerlijk geslapen en het is ook nog eens prachtig weer! Het zou vandaag gaan regenen dus neem wel een regenjas mee… We gaan op pad en bezoeken de mooie hunebedden waarvan ik mij niet kan heugen dat ik die ooit in het verleden heb gezien. Een mooi plaatje met een helder blauwe lucht met wat schapenwolkjes! Lijkt niet alsof het nog gaat regenen toch?

 

Een mooie wandeling door de heide en het bos volgt, overal vliegen de bijen en vlinders vrolijk om de bloemen heen. Plots verdwijnt de zon en komt er een wind opzetten. Terwijl we in het bos lopen begint het te druppelen en voordat we de kans kregen om de regenjas te pakken komt het met bakken uit de hemel… Te laat dus! Die jas droogt wel weer, laten we maar doorlopen want onder de bomen sta je ook niet droog. Gelukkig was de bui even snel afgelopen als dat hij kwam.

Keb Jacket Fjallraven

 

Niet droog in de tent

Toen we ’s avonds terugkwamen op de camping regende het nog dus besloot maar te koken in de tent, terwijl het vlees aan het garen was begon het steeds harder te regenen. Mijn vriendin en ik konden elkaar amper verstaan. Plots voelde ik een druppel in mijn nek vallen, ik keek op maar zag niks. Maar dit was helaas geen condens, waar de stormband van de tent tegen de tentdoek aankomt kwamen de druppels naar beneden, hoe harder het regende des te harder het druppelde.

Lekke tent

Dit was de eerste echte regenbui die deze tent meemaakte, in Oostenrijk hadden we ook wel veel regen gehad maar toen hadden we een tarp over de tent gespannen. Een tent heeft vaak kans dat de naden wat gaan druppelen bij een eerste bui, maar dit was toch wel iets erger dan dat. De tent was lek.

Flink balen! Maar je doet er helaas niks tegen, gelukkig bestaat er SeamGrip, een reparatielijm voor o.a. tenten en matjes. De lijm kan met een kwastje worden aangebracht op de naden waar de lek zich voordoet, natuurlijk moet dit worden aangebracht als het helemaal droog is en daarna dient het ook nog 24 uur te drogen. Maar dan is de tent ook weer waterdicht. Een musthave dus als je op vakantie gaat met je tent naar een regenachtig gebied!

SeamGrip