De weg naar Whistler

Het heeft vannacht bijna de hele nacht geregend, toen ik wakker werd tikten de druppels nog op het dak van de camper. Ik ga er snel uit om als eerste te kunnen douchen. Het is nog helemaal stil op de campground en het enige wat je hoort zijn de Rafen die hun schore keel aan het schrapen zijn.

De douche op de campground van Parkside in Campbell River is erg aangenaam. De hokjes worden niet afgeschermd door deuren, maar door twee douchegordijnen. Hierdoor heb je alsnog genoeg privacy. De toiletten hebben wel deuren, al zitten hier kieren in van zeker een centimeter breed.

Na een aangename douche en een ontbijt gaan we op weg naar Nanaimo. Hier nemen we de ferry richting Vancouver (Horseshoe Bay) en vanuit hier rijden we verder naar Whistler. Het is ongeveer 140 km rijden naar Nanaimo en hebben maar twee uur de tijd. Er is gereserveerd voor de boot, maar om hier gebruik van te maken moet je minstens een halfuur van te voren aanwezig zijn. Ongeveer elk stoplicht die we tegen kwamen ging op rood, hierdoor kwamen we al snel in tijdsnood. Ik wilde eigenlijk nog even tanken in Nanaimo omdat dit ongeveer 4 cent per liter scheelt, maar dit zou teveel tijd kosten. Een tank van de camper voltanken duurt al ongeveer 5 minuten, voordat je dan weer op weg bent ben je al snel 15 tot 20 minuten verder.

Aangekomen bij de ferry waren we nog net op tijd, we mochten doorrijden en konden eigenlijk al direct de boot op. Dit keer gaat het een stuk makkelijker, we rijden achter een andere camper aan en parkeren op de middenlaan van de boot en staan vrij vooraan. We sluiten de camper af en gaan naar boven. Het regent nog steeds erg hard dus blijven binnen, we zitten voor drie dames die maar blijven kleppen. De turkey voor Thanksgiving is aan bod gekomen, tot de oom die overleden is aan een beroerte. Alles moest in detail en enorm overdreven worden verteld. We lezen beiden ons boek, maar na een tijdje besluiten we om terug te gaan naar de camper. Aangezien je toch elk woord wel vertaalt kan je je niet lekker concenteren op je boek.

Eenmaal in de camper maken we een broodje en tegen de tijd we deze op hebben wordt iedereen alweer verzocht naar hun auto te gaan. Door de mist zien we ineens de ruige rotsen opdoemen van het vaste land van British Columbia…

 

Kustweg richting Whistler (Sea to Sky Highway)

We rijden de weg op richting Whistler en mogen meteen allemaal bochten maken met de camper. Links van ons zou je met een heldere dag mooi uitzicht hebben over zee, helaas hangen er overal wolken waardoor het zicht wordt belemmerd. Ergens vind ik dit er misschien nog wel mooier uitzien dan volop zon, natuurlijk is die constante regen niet erg lekker.

We rijden langs erg mooie plekken waar je het liefst de camper even stil zet om foto’s te maken. Dat kan helaas niet dus proberen we maar wat foto’s met de telefoon te maken.

Weg naar Whistler

Weg naar Whistler

Weg naar Whistler

We zien de wolken over de bomen trekken en af en toe zie je een bergtop boven de wolken uitkomen. Het geeft een beeld wat je vaak ziet op beelden waar mooie quotes op gezet zijn. Alleen dan nu in het echt! Erg mooi allemaal, maar ik moet wel blijven opletten. De wegen hier in Canada kunnen niet goed omgaan met een hoeveelheid water, dit blijft liggen waardoor je snel aquaplaning krijgt. Daarnaast gaan de snelheden van 60 tot 120 en weer terug naar 80, in dat opzicht niet heel anders dan in Nederland. Als je hier een stoplicht nadert wordt je van te voren gewaarschuwd dat je al moet gaan remmen. Dit geldt ook voor snelheids veranderingen, die worden eigenlijk altijd aangegeven met een eerste bord zodat je weet dat je na een aantal meters langzamer moet.

 

Shannon Falls

Op de weg naar Whistler passeren we twee watervallen die we gaan bekijken. Als we bij de waterval Shannon Falls aankomen regent het nog hard. We wachten een paar minute tot het wat minder wordt en stappen dan uit. Je hoort de waterval in de verte al stromen.

Het is een kleine wandeling vanaf de parkeerplaats tot aan het bos, vanaf het bos kan je de waterval al zien stromen. Het is niet een erg grote waterval.

Als je dichterbij wil komen volg je een pad het bos in, in dit pad zitten in totaal 103 trap tredes verwerkt. Zodra je bovenaan komt sta je wat dichterbij de waterval en kijk je uit op de plek waar het water neerklettert.

Aangezien het nog steeds regent blijven we hier niet lang en lopen weer terug naar de camper.

Shannon Falls

Shannon Falls

Shannon Falls

Shannon Falls

 

Brandywine Falls

De volgende watervallen die we bezoeken zijn de Brandywine Falls. Bij deze waterval moet je een stuk verder lopen, maar hier staan ook overal borden met informative. In dit gebied zit je vlak bij een oude vulkaan die 13.000 jaar geleden nog actief is geweest.

Op de route naar de waterval zie je overall stenen liggen, of dit van een uitbarsting is geweest weet ik niet. Maar in je verbeelding kan je het wel voor je zien. Waar komen deze stenen anders vandaan? Op de grond liggen her en der ook lavastenen, stenen met daarin gaten van het lucht.

Zodra we aankomen bij de waterval hebben we een fantastisch uitzicht op een meer en de weg daar naartoe. Er heeft hier vroeger lava gestroomd en dat is direct naast de waterval te zien. Er zit een grote inham waarbij de lava laagjes grond heeft meegenomen.

Brandywine Falls

Brandywine Falls

Brandywine Falls

Brandywine Falls

Brandywine Falls

 

Pas op voor beren

Terwijl we van de Brandywine Falls verder naar Whistler rijden, passeren we een bord waarop wordt gewaarschuwd dat hier beren leven. We kijken direct naar de bosjes om te zien of er eentje loopt, dit slaat natuurlijk nergens op. Maar het gaat automatisch.

 

Whistler

We gaan overnachten op de campground Cal Cheak, een paar kilometer voor Whistler. We rijden nog even door naar Whistler om wat boodschappen te doen en het plaatsje te bekijken. Aangezien het wat slechter weer is hebben we besloten hier maar 1 nachtje te verblijven. Morgen gaat het ook nog de hele dag regenen, dan kunnen we wel op berenjacht gaan maar dit is leuker als het wat mooier weer is. Ook de lift naar de top van de berg in Whistler slaan we over, zonde van het geld als je niet veel te zien krijgt door alle laag hangende bewolking.

In 2010 zijn de Olympische Spelen in Vancouver gehouden, Whistler heeft toen als Olympisch dorp gediend. Je ziet dit aan de bebording, dit ziet er nog erg mooi en modern uit. Het hele dorp (of is het een stad?) is erg gezellig, het voelt erg knus aan en het leeft enorm. Aan de voet van de berg komen mountainbikers naar beneden gecrosst en aan de andere kant komen vrouwen uit kleding winkels gelopen. Op elke hoek van de straat is wel een kroeg te zien waar men al ruim aan het schenken is.

Whistler

Whistler

We halen onze boodschappen in de lokale supermarkt en lopen door naar de Tourist Info. Daar worden alle excursies in de buurt aangeprezen en informatie gegeven over de beren die hier leven. Ik pak ook maar even een flyer over “Wat te doen als je een beer tegenkomt”. Wel handig als je in een bos gaat overnachten waar beren leven.

We lopen terug richting de camper en lopen langs Amsterdam Pub. Het ruikt hier enorm goed en krijgen er direct honger van. We besluiten om in Whistler gezellig wat te eten, maar het niet duur te maken. We hadden een pizzaboer gezien en zoeken deze weer op, nadat we hier aankomen vallen de prijzen erg tegen en besluiten eens te kijken bij de Amsterdam Pub.

De Amsterdam Pub ziet eruit al seen gezellig restaurant waar buiten een beamer staat waarop een rugby-wedstrijd zicht afspeelt. (ik snap eigenlijk niet waarom we geen foto van het restaurant hebben gemaakt…) Op het terras staan verwarmers waardoor je zelfs in je t-shirt lekker buiten kan zitten onder een afdakje, terwijl het naast ons stroomt van de regen.

Nadat we zijn gaan zitten en hebben gekeken wat we willen, komt er een typische serveerster aan. Ze hebben duidelijk geprobeerd het personeel in stijl van de wallen te krijgen. De een loopt in een te kort rokje en de ander heeft haar borsten gekocht, met de fooien die ze krijgt van de klanten. Geweldig om te zien hoe men hier over Amsterdam denkt.

Ik bestel een schnitzel met een extra portie frites van zoete aardappel en Annemarie een paar spareribs.

Amsterdam Pub Whistler

 

Beren op campground Cal Cheak

Nadat we gegeten hebben lopen we terug naar de camper, het is harder gaan regenen en besluiten maar naar de campground te gaan voordat het helemaal donker is. Op de terugweg gaat het nog harder regenen en zodra we aankomen is het helaas al donker.

We zijn niet de enige op de campground en zoeken een plekje waar we morgen weer makkelijk uit kunnen met de camper. Op weg naar de campground stonden al borden waarmee werd gewaarschuwd voor beren, voor aan de campground stond er weer een bord. Het is mogelijk dat er beren in het bos lopen waar we overnachten. Met de slogan “ a fed bear is a dead bear” proberen ze hier mensen te motiveren om vooral je eten goed op te bergen. Er staan verschillende afgeschermde containers en “ food caches “, je wordt verzocht hier je voedsel in te bewaren.

Call Cheak Whistler

Het is een regenachtige avond zonder stroom en water aansluiting. Ook zonder wi-fi, dit bericht zal dus een dag later dan normaal worden geplaatst.

De regen tikt gezellig op het dak en buiten is het helemaal donker geworden. Hopelijk zit er morgenochtend geen beer op de camper.