Wells Gray Provincial Park

Ik heb vannacht heerlijk geslapen, het was erg koud maar heb aan een stuk doorgeslapen. De wekker is vroeg gegaan en ga vlug naar de douches voordat deze al in gebruik is.

De douche van Dutch Lake Resort is erg aangenaam, makkelijk in te stellen met een harde straal.

Nadat we beide klaar zijn vertrekken we naar Wells Gray Provincial Park (12km rijden). Wells Gray Provincial Park is een lang uitgestrekt park naast Clearwater. Er gaat een lange weg vanuit het zuiden richting Clearwater Lake.

Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park

Timelapse

Hieronder weer de timelapse te zien van vandaag. We hebben de timelapse alleen aangehad terwijl we aan het rijden waren.

 

Spahat Falls

De eerste waterval in het park dat de moeite waard is om te bekijken is Spahat Falls, er is een ruime parkeerplaats voor zowel auto’s, bussen en RV’s. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen door de bossen voordat je bij het uitkijkpunt komt.

Bij het uitkijkpunt kijk je een diep ravijn in, aan de andere kant van het ravijn is een berg vol met bomen in alle kleuren van de Indian Summer. Aan de andere kant van het ravijn komt er een waterval uit de rots zetten, de mist van de ochtend en de opkomende zon zorgen voor mooie beelden.

Spahat Falls Canada

Spahat Falls Canada

 

Dawson Falls

De tweede waterval die we bezoeken is Dawson Falls, ook wel de kleine Niagara Falls genoemd. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen om naar het uitkijkpunt te komen. Vanaf hier kan je de waterval goed in zijn totaal zien. Zoals je verwacht bij de naam “kleine Niagara Falls” is het een brede waterval.

Als je een stuk doorloopt kom je op een punt dat je recht naast de waterval staat, je kan zelfs het water aanraken. Aan de overkant van de waterval is ook nog een uitkijkpunt.

Dawson Falls

Dawson Falls

Als je verder rijdt ga je een brug over die net om de hoek van deze waterval ligt.

Dawson Falls

Dawson Falls

 

Helmcken Falls

De hoogste waterval van Canada is de volgende op het lijstje. Met zijn 144 meter hoogste van heel Canada (niet de grootste), door het gebulder van het water groeit hij elk jaar doordat de grond onderaan de waterval wordt weggeslagen.

Helmcken Falls

Het uitkijkpunt ligt op twee minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Er wordt veel informatie gegeven over de lokale natuur. Het pad dat bij het uitkijkpunt loopt komt uit op een trail, deze kan je volgen maar hier moet je erg oppassen omdat er geen hekken meer staan. Het uitkijkpunt is bovenaan de ravijn, de rotsen gaan stijl naar beneden.

Het is een prachtige waterval die ook met de invallende zon verschillende mooie beelden geeft.

Helmcken Falls

Helmcken Falls

Helmcken Falls

 

Deer Creek

Verspreid over het hele park zijn er verschillende picknick plekken. Zo kwamen wij uit bij Deer Creek, waar wij de camper parkeerde en gingen lunchen. Bovenaan bij de weg staan meerdere picknick tafels. Je kan met een paadje door de bosjes naar het water wat naast de weg stroomt. Hier moet je wel oppassen dat je niet plots oog in oog staat met een beer.

Ray Farm

Ray Farm is een vergane boerderij van een familie die hier een boerderij heeft gebouwd in 1940. De boer en zijn vrouw hebben alles zelf gebouwd en zijn hier uiteindelijk ook begraven. De boerderij is compleet vervallen en wordt weer teruggegeven aan de natuur.

Vlak voor de boerderij is een mineralen bron te zien, hier wordt ook informatie gegeven over onder andere voetafdrukken van de wilde dieren die hier leven. Je zou de voetafdrukken bij de bron kunnen zien.

Ray Farm

Ray Farm

 

Clearwater Lake

We rijden door naar Clearwater Lake. Toen we aankwamen (einde van de weg) was hier alleen maar een parkeerplaats, niet een restaurant of iets dergelijks. Achteraf bleek deze iets eerder te liggen bij een campground.

Vanaf dit punt kan je een trail volgen die je een eind langs het meer stuurt, vanaf hier ziet het meer er niet erg bijzonder uit en we besluiten om een stuk terug te rijden.

 

West Lake Loop Trail

We komen uit bij West Lake Loop Trail, een trail van iets meer dan 4 km. Deze trail loopt langs zowel het water, als watervallen en diep het bos in. Ook hier wordt weer gewaarschuwd voor beren. Aangezien we nog niet zo ver het bos in zijn gegaan nemen we nu voor de zekerheid de beren pepperspray mee. Je weet maar nooit!

Het is een mooie wandeling die je inderdaad langs het water stuurt waar je op de juiste tijd van het jaar de zalmen uit het water kan zien springen. Wij zijn al iets te laat, maar terwijl we staan te kijken zien we toch nog een paar zalmen het proberen.

De zalmen zijn naar het einde van de rivier getrokken om daar eitjes te leggen, nadat ze dit hebben gedaan willen ze weer terugzwemmen. Maar de hoge “watervallen” en stromingen kost ze teveel energie. Ze zullen hun doel nooit bereiken en zullen sterven aan deze kant van de rivier.

Terwijl je naar de springende zalm zit te kijken bedenk je ineens dat je naar een dier zit te kijken dat “vecht” voor zijn leven. Een vreemde gedachte, je vindt het sneu om te zien. Maar tegelijkertijd eet je wel graag zalm.

Laten we het erop houden dat het een mooi gezicht is om de zalmen uit het water te zien springen, dat dit vanuit hun instinct gebeurd.

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

We lopen verder en lopen langs nog een paar prachtige watervallen en uitkijkpunten over de rivier. Hierna trekt het pad verder het bos in en loop je soms flink te zweten om de berg op te komen.

Terwijl we door het bos lopen blijven we constant tegen elkaar praten en zingen af en toe een liedje. We hebben nog totaal geen ervaring met beren en dit is het advies wat ons is gegeven. Het voelt een beetje kinderachtig, maar liever kinderachtig dan een beer op 3 meter afstand die ik heb laten schrikken omdat ik erg stil was…

Af en toe moeten we over bomen klimmen, er zijn veel bomen omgevallen en dit zorgt ervoor dat het pad soms opnieuw gemaakt is.

Na iets meer dan 2 uur komen we weer aan bij de camper, we hebben een mooie wandeling gehad waarin de natuur erg afwisselend is. In die twee uur zit ook het genieten van de verschillende uitkijkpunten.

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

West Lake Loop Trail

 

Redspring

Het begint al laat te worden. We kunnen kiezen om terug te rijden naar de campground en daar te koken, of hier ons avondeten klaarmaken. We kiezen voor het laatste en rijden naar de picknickplek Redspring. Een plek die vlak voor Deer Creek zit, we kwamen hier op de heenweg al langs en zagen dat je uitzicht had op de rivier.

De plek is helemaal vrij dus ik parkeer de camper zodat we met onze tafel naar het water zitten.

Beneden bij het water zie je vissen uit het water springen, je kan beide kanten van de rivier opkijken. Echt een plek om beren te zien, maar helaas…

Redspring

Redspring

 

Eekhoorns

We hebben vandaag veel eekhoorns gezien en gehoord, ook een aantal grond eekhoorns maar die waren te bang voor de camera. We hebben ontdekt wat voor geluid ze maken, ik hoop dit nog een keer te kunnen filmen. Maar hierdoor weten we wel wanneer we vlakbij een eekhoorn zitten!

Eekhoorn Canada

Eekhoorn Canada

Eekhoorn Canada

Eekhoorn Canada

2 reacties

  1. Wat een geweldig mooie website en schitterende foto’s. Wij gaan volgend jaar en zullen zeker gebruik maken van jullie avonturen betr. wandelingen en bezichtigingen.

    1. Wat leuk om te horen Annelies! Ik zal proberen als ik terug ben van vakantie wat meer te vertellen over de campgrounds waar we zijn geweest.

Reacties zijn gesloten.